<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2019

Turkije boort Europa zwaar de grond in

Europese landen hebben maandag een zware veeg uit de pan gekregen van Turkije. Buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu was maandag in bijzijn van de Luxemburgse minister van Buitenlandse- en Europese Zaken Jean Asselborn woedend op de westerse steun aan terreurgroepen in Syrië.

“Er is maar één land dat een gevecht voert tegen Daesh en dat is Turkije. Dat ondanks 65 landen, waaronder Luxemburg, die in de coalitie tegen Daesh zitten”, benadrukte Çavuşoğlu in een persconferentie met Asselborn in Ankara.

Al de westerse financiële steun aan groepen die “zouden strijden tegen Daesh”, is als wapens naar terreurgroep YPG, de Syrische PKK, gegaan, maakte de Turkse minister aan iedereen duidelijk. “Turkije heeft [op eigen kracht] meer dan 3.000 Deash-leden uitgeschakeld. Tijdens bijeenkomsten van coalitielanden wordt er enkel [loos] gepraat. Wanneer die gesprekken voorbij zijn, is het aan Turkije die weer alles moet doen”, zei Çavuşoğlu.

In Irak heeft Turkije ook rond de 1.000 Daesh-terroristen uitgeschakeld, liet de Turkse minister weten. “Turkije is het enige land dat een landgevecht voert tegen Daesh. Omdat wij tegen Daesh strijden, zijn we goed, maar als we tegen een andere terreurgroep [door het Westen gesteunde YPG] gaan strijden, schiet iedereen [Europa] in de beschermingsmodus”, haalde Çavuşoğlu uit.

De Turkse minister bleef hard uithalen: “Als jullie al die PKK’ers en YPG’ers, waar jullie landen zo vol van zit, toch zo liefhebben, brengen jullie ze toch mee naar Europa? In Europa zijn ze toch al zeer actief met hun terreuractiviteiten en zamelen ze zelfs geld in.”

De Turkse minister en zijn land stoort zich ook aan de “vuile en zwarte propaganda van PKK’ers en FETO’ers in Europa en de daaruit voortvloeiende desinformatie en verkeerde opmerkingen over Turkije”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-01-2019

Jan 14, 2019
Loading posts...