<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Dec 27, 2016

Turkije bouwt 30 hypermoderne stadions: ontmoet Çotanak Arena

Terwijl landen problemen hebben met het bouwen van nieuwe of moderne voetbalstadions en desondanks internationale voetbaltoernooien mogen organiseren, bouwt Turkije daarentegen dertig nieuwe supermoderne stadions door het hele land.

Het nieuwste stadionproject is de Çotanak Arena in Giresun. Naast plek voor 22.028 toeschouwers krijgt het Turkse stadion ook een wellnesscentrum met een olympisch zwembad. Daarnaast is er ruimte voor veertig winkels voor de kleine stad in het noordoosten van Turkije.

turkije-bouwt-30-supermoderne-stadions-ontmoet-cotanak-arena-2

Het moderne stadion wordt de thuisbasis van Giresunspor. De bouw is recent gestart.

turkije-bouwt-30-supermoderne-stadions-ontmoet-cotanak-arena-3

Turkse stadions

Drie jaar geleden is besloten om dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Daarvoor is 3,4 miljard lira (bijna een miljard euro) ter beschikking gesteld, meldt minister Akif Çağatay Kılıç (Sport- en Jeugdzaken). “Geen een land ter wereld heeft tegelijk dertig stadions gebouwd.”

Sommige stadions veranderen zelfs het gezicht van de kleinere Turkse steden, zegt de voorzitter van de Turkse voetbalbond TFF.

turkije-bouwt-30-supermoderne-stadions-ontmoet-cotanak-arena-4

Van de dertig nieuwe stadions zijn er tien voltooid, negen in een eindfase en wordt er nog gebouwd aan vier complexen. De bouw van de overige zeven stadions zal binnenkort starten.

Turken hebben vorige week het modernste stadion van het land, dat op een kunstmatig eiland is gebouwd, open zien gaan. De nieuwe moderne voetbalstadions schieten als paddestoelen uit de grond. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GİRESUN | Gepubliceerd: 27-12-2016

Dec 27, 2016
Loading posts...