<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 21, 2019

Turkije bouwt groot vakantieresort in Tunesië en dit is waarom

Het Turkse bedrijf Doğan Geothermal Group gaat een groot thermisch resort bouwen in de zuidelijke Tunesische stad El Hamma. Het gaat om 1.000 appartementen, een fysiotherapie- en revalidatiecentrum en een winkelcentrum.

Een Turkse delegatie onder leiding van Yasin Aktay, een adviseur van de Turkse regeringspartij (AK), en Mehmet Ali Doğan, eigenaar van het bedrijf, hebben recent de bouwlocatie bezocht en details besproken over een partnerschapsprotocol met de Tunesische staatsfonds.

De delegatie hield ook een werkvergadering met de Tunesische minister van Ontwikkeling, Investeringen en Internationale Samenwerking Ziad al-Athari over financiële prikkels van de Tunesische overheid voor buitenlandse investeringen.

“Tunesië is een land dat aanzienlijke kansen biedt aan buitenlandse investeerders”, vertelde Aktay aan journalisten. Hij zei dat Tunesië rijk is aan thermische bronnen en gaf aan dat het project is ontstaan ​​na een verzoek van Tunesië. Turkije zal daarmee het Tunesische toerisme een helpende hand bieden.

Aktay benadrukte dat El Hamma een marktpotentie heeft die ook opgemerkt zal worden door Libië en Algerije vanwege de geografische nabijheid van beide landen.

Ook zal in de hoofdstad Tunis sprake zijn van soortgelijke investeringen, aldus Aktay.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-01-2019

Jan 21, 2019
Loading posts...