<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2016

Turkije bouwt grootste filmplateau van Europa, wil racen met Hollywood

De Turkse megastad Istanbul krijgt het grootste filmplateau van Europa. Daarmee opent Turkije de jacht op filmindustrieën Hollywood en Bollywood en wil het meedoen in de filmwereld.

Dat liet de vicevoorzitter van het Turkse parlement Mehmet Akif Hamzaçebi weten tijdens de start van de bouw in Büyükçekmece.

“Istanbul is een van de belangrijkste wereldsteden. We praten hier over een groot project dat gaat racen met Hollywood en Bollywood. Turkije zal zich hiermee laten horen in de filmwereld”, sprak Hamzaçebi.

turkije-bouwt-grootse-filmplateau-van-europa-wil-racen-met-hollywood

Het studiocomplex voor films heeft de naam Midwood Istanbul gekregen en zal voor 150 miljoen dollar aan apparatuur en uitrustingen bevatten. “Er is naar alle filmstudio’s in de wereld gekeken. Wij willen altijd de allerbeste hebben. Dit Midwood-project wordt een zeer groot Turks merk”, zei Midwood-CEO Ahmet San.

Het Turkse megacomplex krijgt 21 studio’s en 17 veldsets op een gebied van 50,5 hectare. Voor filmsterren is er vijfsterrenaccommodatie. Daarnaast zal het complex scholen, een universiteit en parken bevatten en wordt er ook een filmmuseum gebouwd. Er is ook gedacht aan 18 werkplaatsen om filmapparatuur en gereedschappen ter plekke te produceren.

Dankzij Midwood kunnen Turken alle soorten films maken: van horror- tot aan sciencefictionfilms.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 31-10-2016

Oct 31, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...