<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 18, 2019

Turkije bouwt grootste moskee van Balkan in Albanië: ‘100-jarige droom’

De Turkse liefdadigheidsstichting Türkiye Diyanet Foundation (TDV) bouwt de grootste moskee van de Balkan in de Albanese hoofdstad Tirana, is vrijdag verklaard.

De moskeebouwer – gekoppeld aan het Turkse directoraat voor Religieuze Zaken (Diyanet) – liet weten dat de Namazgah-moskee tegen het einde van dit jaar wordt voltooid.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan was in 2015 aanwezig bij de baanbrekende startseinceremonie van de moskee, waar hij zei: “Ik geloof dat deze moskee een uniek symbool zal zijn van de broederschap tussen onze naties.”

In de verklaring staat ook dat tot nu toe 70 procent van de bouw is voltooid en wordt het gebedshuis “de 100-jarige droom van de moslims in de regio” genoemd.

De moskee wordt gebouwd in het gebied dat door de lokale bevolking Namazgah, of openluchtaanbiddingplaats, wordt genoemd, en heeft de capaciteit om binnen 5.000 gelovigen en buiten op het moskeeterrein nog eens 5.000 anderen te verwelkomen.

De Namazgah-moskee wordt naar verwachting een van de symbolen van de stad Tirana. Het Islamitische complex omvat een school, bibliotheek, cultureel centrum, parkeerterrein, tentoonstellingsruimte, cafetaria en een conferentiezaal.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – TIRANA | Gepubliceerd: 18-01-2019

Jan 18, 2019
Loading posts...