<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2016

Turkije bouwt grootste stroomschepen ter wereld voor hulp

Vier Turkse megaschepen zullen ervoor zorgen dat miljoenen mensen in Afrika en Azië probleemloos van hun elektriciteitsbehoeften worden voorzien. De stroomschepen met daarop elektriciteitscentrales zijn zondag in Istanbul-Tuzla te water gelaten en zijn van Turkse makelij.

’s Werelds energie van vriendschap komt uit Turkije, heet het project waarmee energie wordt gebracht naar delen van landen die kampen met energienood.

turkije-bouwt-grootste-stroomschepen-ter-wereld-voor-hulp-2

Het grootste stroomschip, Karadeniz Powership Osman Khan (480 MW), is onderweg naar het Afrikaanse land Ghana, de ‘Onur Sultan’ naar Myanmar en de ‘Gökhan Bey’ en ‘Yasin Bey’ (beiden 120 MW) naar Indonesië.

turkije-bouwt-grootste-stroomschepen-ter-wereld-voor-hulp-3

De schepen zijn van Karadeniz Holding, een concern die de eerste vloot van stroomschepen ter wereld heeft. “Onze schepen worden door Turkse ingenieurs ontworpen en zijn 100% Turks”, laat Karadeniz-CEO Orhan Karadeniz weten. “We vertegenwoordigen de eervolle Turkse vlag in drie continenten: we brengen elektriciteit naar miljoenen mensen in elf landen.” De dertien schepen van Karadeniz (vloot) zijn goed voor een capaciteit van 2.700 MW aan elektriciteit.

Geheel in lijn met de Turkse ambitie voor groei, verwacht de holding dat de vloot wordt versterkt met extra veertien schepen in 2017. “We gaan onze kennis, ervaring, technologie en energie van vriendschap exporteren naar de hele wereld, van Azië naar Afrika, van Amerika naar zelfs Europa”, aldus de CEO.

turkije-bouwt-grootste-stroomschepen-ter-wereld-voor-hulp-1

Powership Osman Khan

Stroomschip ‘Osman Khan’, het grootste ter wereld, kan in zijn eentje voor de elektriciteit van een stad van 2,5 miljoen inwoners zorgen. Van dit schip zijn enkel de stroomturbines en hoofdmachinekamer van buitenlandse makelij.

turkije-bouwt-grootste-stroomschepen-ter-wereld-voor-hulp-4

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-11-2016

Nov 14, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...