<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2015

Turkije bouwt grootste ziekenhuis van Europa en opent het eind 2016

De bouw van het grootste ziekenhuis van Europa in de Turkse hoofdstad Ankara is eind 2016 afgerond.

Dat meldt Mehmet Müezzinoğlu, de Turkse minister van Volksgezondheid.

Het mega ziekenhuiscomplex, dat in de wijk Bilkent ligt, krijgt een capaciteit van 3.700 bedden verspreid over een oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante meter en wordt daarmee het grootste ziekenhuis van Europa.

webr3wqdsaxz

De Turkse minister meldt dat het project drie jaar vertraging heeft opgelopen door mensen die voor tegenstand hebben gezorgd en niet willen dat Turkije groeit. “Op 29 oktober 2016 moet hij open”, meldt de minister. Deze dag is tevens de ‘Dag van de Republiek Turkije’.

Het project is groter dan alleen een megaziekenhuis in Bilkent. De Turkse hoofdstad krijgt ook nog een tweede mega ziekenhuiscomplex in de wijk Etlik van 1,07 miljoen vierkante meter. “De bouw van 17 stadsziekenhuizen door heel Turkije met een gezamenlijk capaciteit van 26.000 bedden gaat in volle vaart door”, aldus Müezzinoğlu.

webr3qwsacxz

De twee megaziekenhuizen zorgen ervoor dat patiënten niet naar meerdere ziekenhuizen hoeven af te reizen. De complexen in Ankara zullen onder andere afdelingen hebben voor gynaecologie, oncologie, orthopedie, neurologie, psychiatrie en cardiologie. Ook zullen er kinderziekenhuizen aanwezig zijn. Alle afdelingen worden uitgerust met de modernste technische apparatuur.

De Turkse hoofdstad wil hiermee een van de belangrijkste gezondheidscentra ter wereld worden. “Wij willen hiermee een grote bijdrage leveren aan de medische wereld. Wellicht kan Turkije over een paar jaar zeggen dat zij een nieuwe medicijn hebben ontwikkeld tegen diabetes of kanker”, aldus Müezzinoğlu.

webr23eqfdaxz

web23feqsacxz

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA | Bouwfoto’s: DİA İnşaat

Oct 14, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...