<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 12, 2019

Turkije bouwt grote ultramoderne composietfabriek voor vliegtuigen

Het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TUSAŞ gaat een grote fabriek voor vliegtuig- en helikopteronderdelen bouwen in de Turkse stad Kahramankazan nabij Ankara. Het ultramoderne complex wordt 95.000 vierkante meter groot en is daarmee het grootste in het land en vierde grootste ter wereld onder één dak.

De grote fabriek, die structurele delen van vliegtuigen zoals vliegtuigen en helikopters zal produceren, zal voldoen aan twee procent van de composietbehoeften van de wereld. Naast technologische productie op hoog niveau, zullen ook nieuwe productontwerpen en productontwikkelingen worden gerealiseerd in het complex. TUSAŞ beoogt hoge nauwkeurigheid en efficiëntie dankzij het gebruik van robots en autonome tools.

In het kader van de infrastructuur voor de zogeheten Industrie 4.0, zal TUSAŞ de samengestelde fabriek implementeren als een slimme digitale fabriek en productie ondersteunen met virtuele/augmented reality-toepassingen.

Afhankelijk van het type composiet, zullen gespecialiseerde, robotische, autonome apparatuur met precisie en zonder fouten de productie leiden. De autonome voertuigen, robots en machines zullen constant communiceren met elkaar.

Met behulp van duizenden sensoren en vele communicatiesystemen zal het gehele productieproces en efficiëntie onmiddellijk worden gecontroleerd, aldus het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-04-2019

Apr 12, 2019
Loading posts...