<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 07, 2018

Turkije bouwt keihard aan langste tunnel van Europa

Het grote Turkse tunnelproject dat de oostelijke Zwarte Zeeregio met het Midden-Oosten, de Kaukasus en Iran zal verbinden en cruciaal is voor de nieuwe zijderoute moet al volgend jaar afgerond zijn. De ruim 400 Turkse bouwvakkers werken daar hard aan en zijn maandag geïnterviewd.

De bouwwerkzaamheden gaan al een jaar non-stop verder, is gemeld. De Turkse Yeni Ziganatunnel wordt de langste dubbele tunnel van Europa met een totale lengte van 29 kilometer.

“Het is hard werken, maar we zijn trots dat we de tunnel bouwen die de grootste van Europa wordt”, vertelt de 44-jarige Mustafa Yılmaz uit Kocaeli. “Dit is het project waar ik het meest tevreden over ben. Wij denken niet alleen maar aan het geld dat we verdienen. De omvang en bijbehorende trots motiveert ons.”

Familieleden van Yılmaz zijn ook meeverhuisd naar de regio. “Ik zie ze alsnog weinig, maar ook zij tonen begrip vanwege de omvang van het project.”

De 24-jarige Faruk Aksu uit Gaziantep doet al vijf maanden mee aan de bouw. “Ik zie dit als dienstverlening aan het Turkse volk. Ik ben ver van huis maar werk aan de langste tunnel van Europa, die door ons wordt gebouwd. Dat maakt ons blij.”

De 28-jarige Semih Emre Germiç uit Trabzon wilde dat de tunnels er veel eerder waren: “Dit zijn projecten die (het tegengehouden) Turkije al veel eerder moest realiseren. Maar ik ben trots dat wij dat alsnog mogen doen. Dit raakt mij enorm: ik ben erg trots. Iedereen werkt hier keihard voor zijn land.”

Ook zijn vrouwelijke bouwvakkers aanwezig op de bouwlocatie. De 27-jarige Derya Kerastaci uit Artvin is recent afgestudeerd bij een universiteit. “Dit is mijn eerste project. De bouwveiligheid hier is van hogere orde. Het is mooi dat een vrouw zo’n project mogelijk maakt. Dit wordt de langste tunnel van Europa. Wij vrouwen dragen daar ook aan bij.”

Een andere Turkse vrouw, Ebru Ustabaş, is aansprakelijk voor de veiligheid. “Mooi om te zien dat ook vrouwen werken aan deze tunnel. Naast de omvang, de steun die onze regering ons geeft en de ijverigheid van onze werknemers hechten wij veel waarde aan hun veiligheid.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GÜMÜŞHANE | Gepubliceerd: 07-05-2018

May 07, 2018
Loading posts...