<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 23, 2019

Turkije bouwt keihard verder aan eerste nucleaire centrale

De bouw van de eerste nucleaire centrale van Turkije, het grootste project van het land, ligt op schema. Verwacht wordt dat de grote en modernste energiecentrale in 2023 in gebruik wordt genomen.

Dat zei de Turkse minister van Energie Fatih Dönmez tijdens een inspectie van de bouw.

De bouw van de cruciale veiligheidsbarrière, de zogeheten ‘core catcher’, is grotendeels voltooid, liet Dönmez weten. “Deze moderne unit verhoogt de veiligheid.”

Aan de bouw werken nu 1.500 mensen, benadrukte de Turkse minister. “Aan het eind van dit jaar worden dat er 4.500. In de toekomst zal dit tijdens de tijdsduur van het project opgeschaald worden naar 10.000. Al het bouwmateriaal komt uit Turkije.”

Akkuyu NGS

“Dit is meer dan een bouwceremonie: dit is een trotsceremonie. Een 63-jarige droom komt uit”, reageerde de toenmalige energieminister Berat Albayrak vorig jaar in april bij het startsein. “Dit is ook het grootste project van Turkije ooit. De kerncentrale kost 20 miljard dollar en is de veiligste en modernste ooit.”

Het Turkse megaproject wordt samen met Rusland gerealiseerd. Dankzij de centrale zal Turkije voortaan 24 uur per dag zeven dagen per week zijn eigen elektriciteit produceren zonder dat klimaat- en weersomstandigheden daar invloed op hebben

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MERSIN | Gepubliceerd: 23-07-2019

Jul 23, 2019
Loading posts...