<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2021

Turkije bouwt nieuwe luchthaven in noordelijk Tokat

De bouw van de nieuwe luchthaven van de Turkse stad Tokat heeft de eindfase bereikt. De oude sloot in 2001 zijn deuren, werd heropend in 2006, sloot weer in 2008, opende opnieuw in 2010 en ging weer dicht in 2017. Het vliegveld raakte in verval en was te klein voor middelgrote vliegtuigen. In 2018 besloot de Turkse regering een nieuwe luchthaven neer te zetten.

En die is grotendeels voltooid, liet de burgemeester van Tokat, Eyüp Eroğlu, maandag weten. Er is een nieuwe terminal gebouwd naast de oude en een grotere vliegtuigstandplaats aangelegd. Ook is de start- en landingsbaan vernieuwd en verlengd tot 2,7 kilometer, waardoor nu wel veel type vliegtuigen verwerkt kunnen worden. Daarnaast zijn nieuwe wegen, een brandweerkazerne en een landingssysteem gerealiseerd.

Eroğlu benadrukte dat “Tokat met zijn belangrijke vlaktes en vruchtbare gronden een stad is die de capaciteit heeft om te groeien en veel strategische producten te verkopen”. “Wij zijn een provincie die in Turkije op de tweede, derde en vijfde plaats staat in de productie van veel producten. Onze luchthaven heeft een belangrijke plaats in de export van landbouwproducten. Vooral de handwerk- en landbouwproducten van Tokat zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de Turkse economie.”

De gekozen burgemeester bedankte ook de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en diens ministers voor het kunnen realiseren van New Tokat Airport.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-11-2021

Nov 22, 2021
Loading posts...