<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 16, 2020

Turkije bouwt ongestoord verder aan droombrug: langste ter wereld

Het bouwproces van de langste hangbrug ter wereld in Turkije, de Çanakkale 1915-brug, verloopt ongestoord. Zaterdag is het laatste stalen blok van de tweede 318 meter hoge toren op zijn plaats gemonteerd. De plaatsing van de 32 enorme blokken is daarmee voltooid.

Met de bouw van de Çanakkale 1915-brug realiseert Turkije een eeuwenlange droom, reageerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan via videoverbinding. “Deze hangbrug, de langste ter wereld in zijn soort, zal de zeestraat versieren en staat als symbool van onze overwinning in 1915 (Slag om Çanakkale).”

Erdoğan onderstreepte het belang van een sterke infrastructuur en transportmogelijkheden en zei dat zijn land na het coronavirus hier het grootste voordeel uit gaan halen vanwege politieke en economische hervormingen na de epidemie.

De afstand tussen twee brugtorens wordt 2.023 meter, een symbolisch getal voor Turkije dat doet denken aan de honderdste verjaardag van de Republiek Turkije. Voor de torens en dek wordt zo’n 90.000 ton staal gebruikt.

De Turkse megabrug wordt 32 meter langer dan de huidige langste brug ter wereld, de Akashi-Kaikyo-brug tussen Kobe en het Awaji-eiland in Japan. In totaal wordt de hangbrug inclusief toegangswegen zo’n 4,6 kilometer lang.

De hoogte van de torens van de megabrug is ook goed voor een record: 318 meter. Met een heuvelhoogte van 333 meter wordt het niet alleen de langste, maar krijgt het ook de hoogste brugtorens, is verklaard.

De opening staat gepland op 18 maart 2022.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-05-2020

May 16, 2020
Loading posts...