<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2019

Turkije bouwt ook aan toekomst van Nigeria

Naast Turkse overheidsinstanties, investeren ook Turkse niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) in de toekomst van Nigeria, waar meer dan 13 miljoen kinderen niet naar school kunnen gaan vanwege aanhoudende conflicten en economische ontberingen. Het Afrikaanse land met 200 miljoen inwoners heeft het hoogste aantal niet-schoolgaande kinderen.

Turkse vrijwilligers bouwen en openen scholen voor Nigeriaanse studenten, voorzien hen van financiën, waaronder salarissen van leraren, en doneren onderwijsmateriaal.

Naast de Dar’ul Envar International Turkish School is de bouw van een lagere school en een weeshuis in Abuja van start gegaan. Die zal in het nieuwe academische jaar openen.

Havva Kulu Osman, lerares bij die school met meer dan 200 scholieren, laat weten: “Een groot aantal arme Nigeriaanse kinderen kunnen onderwijs krijgen omdat Turkije helpt.” Er wordt zowel seculier als religieus onderwijs aangeboden in Turkse scholen in Nigeria, meldt Kulu Osman.

Ibrahim Selahaddin, een Nigeriaanse ingenieur, die ook heeft gewerkt met Turkse liefdadigheidsinstellingen, is zeer lovend over Turkse vrijwilligers. “Turkse vrijwilligers werken voor de toekomst van Nigeria door van dorp naar dorp te reizen op motorfietsen. Een dag openen ze een waterput, de volgende dag verdelen ze voedselhulp.”

Honderden Nigeriaanse studenten studeren aan Turkse universiteiten en krijgen studiefinanciering. Behalve studiebeurzen biedt Turkije ook korte termijn beroepsopleidingen aan Nigeriaanse jongeren.

“Dankzij de steun voor beroepsopleiding en technische training in Turkije kunnen jonge Nigerianen op eigen benen staan ​​en hun medeburgers helpen wanneer ze naar hun land terugkeren”, aldus Selahaddin.

TIKA

TIKA heeft binnen vijftien jaar ruim 20.000 steunprojecten gerealiseerd over de hele wereld. Ook worden hele landen letterlijk opgebouwd, zoals Somalië en Palestina. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ABUJA | Gepubliceerd: 14-02-2019

Feb 14, 2019
Loading posts...