<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 07, 2016

Turkije bouwt verder: langste hangbrug ter wereld op komst

Turkije heeft plannen om de langste hangbrug ter wereld te bouwen. De brug komt in Çanakkale tussen Lapseki en Gelibolu te staan.

De Turkse premier Binali Yildirim heeft inmiddels een datum opgegeven voor de start van de bouw van de megabrug: op herdenkingsdag 18 maart (2017). Op die dag worden militairen die tijdens de Slag om Gallipoli in Çanakkale ter verdediging van Turkije zijn gestorven, herdacht.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf eerder al signalen over het enorme bouwproject. “We hebben nog een surprise voor de wereld. De voorbereidingen voor de Çanakkalebrug zijn begonnen.”

Turkije bouwt verder langste hangbrug ter wereld op komst (2)

De megabrug wordt onderdeel van het snelwegproject Çanakkale-Tekirdağ-Kınalı-Balıkesir en wordt 3,6 km lang, waarbij nog eens 800 meter landinwaarts zal worden gebouwd. Met een hoofdoverspanning tussen de pijlers van 2023 meter wordt het de langste brug ter wereld. Op dit moment is dat de Akashi-Kaikyobrug in Japan (1990,8 meter).

Recent heeft Turkije nog twee megabruggen voltooid, de Yavuz Sultan Selim in Istanbul (Derde Bosporusbrug) en de Osman Gazi (Izmit Bay Bridge) in Izmit. Laatstgenoemde is enkele dagen terug geopend. De Yavuz Sultan Selimbrug, de breedste hangbrug ter wereld, opent deze zomer op 26 augustus.

Als alles volgens plan verloopt, opent de langste hangbrug ter wereld, de Çanakkalebrug, in 2023.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇANAKKALE – IZMIT

Jul 07, 2016
Loading posts...