<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 03, 2019

Turkije breekt nieuw exportrecord

De Turkse export heeft het hoogste maandelijkse cijfer ooit bereikt. In mei dit jaar is voor 16,8 miljard dollar aan goederen uitgevoerd, verklaarde de Turkse minister van Handel maandag.

Volgens het algemene handelssysteem is de export van het land vorige maand met 11,46 procent gestegen op jaarbasis, zei minister Ruhsar Pekcan.

In dezelfde maand bedroeg de import van Turkije 18,5 miljard dollar. Daar is sprake van een jaarlijkse daling van 19,85 procent.

“Het buitenlandse handelsbalans van Turkije in mei levert een tekort van 1,7 miljard dollar op, een verbetering van het tekort van 8,1 miljard dollar van een jaar geleden”, liet ze weten.

Pekcan merkte ook op dat de dekkingsgraad van de uitvoer tot de invoer in mei 90,5 procent bedroeg.

Bij de berekening van statistieken van de buitenlandse handel worden twee verschillende methoden gebruikt: het speciale handelssysteem en het algemene handelssysteem. Berekeningen op basis van het speciale handelssysteem omvatten geen vrije zones en douane-entrepots.

Het algemene handelssysteem is een breder begrip, met inbegrip van douane-entrepots, alle soorten vrije zones, het vrije-verkeersgebied en lokalen voor actieve veredeling.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-06-2019

Jun 03, 2019
Loading posts...