<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 12, 2019

Turkije breekt wereldrecord bomen planten

De Turkse stad Çorum heeft een wereldrecord boompjes planten gebroken en een plek in het boek Guinness World Records bemachtigd.

Nog nooit werden elders in de wereld in een stad binnen een uur zoveel jonge bomen geplant als in Çorum. Daar gingen 303.150 nieuwe bomen de grond in. Eerder was het record in handen van Indonesië met 232.647.

Het record voor Turkije kwam op 11 november toen heel het land met een miljoen vrijwilligers in het kader van het staatsproject ‘Adem voor de toekomst’ en een groener Turkije om 11:11 uur 11 miljoen jonge boompjes plantte op 2.023 locaties in 81 provincies. (FOTO’S)

Officials overhandigden dinsdag de onderscheiding aan de Turkse minister van Land- en Bosbouw Bekir Pakdemirli.

“We hadden het eerder over een tweede wereldrecord, namelijk het boomplantalbum met het meeste aantal foto’s ter wereld op de website gelecegenefesalbum.com. Dat record komt er ook aan. Het uploadproces neemt nog even wat tijd in beslag”, aldus de Turkse minister.

In Turkije is er in de afgelopen 17 jaar zo’n 4,5 miljard nieuwe boompjes geplant. Het land staat daarmee in de top drie van landen die de totale bosoppervlakte vergroot.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-11-2019

Nov 12, 2019
Loading posts...