<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 06, 2017

Turkije breidt zoektocht naar olie en gas uit; ‘Stille revolutie’

Turkije zal zijn zoektocht naar aardolie en aardgas uitbreiden. Zo zal in de komende periode met een schip voor exploratieboringen naar olie worden gezocht in de Zwarte Zee en in de Middellandse Zee.

Dat liet Berat Albayrak, de Turkse minister van Energie, donderdag in Istanbul weten.

Hij sprak tijdens een bijeenkomst over de energievraag van ‘het nieuwe Turkije’, de strategie en de grote investeringen die zijn gedaan op het gebied van energie. “Wij moeten daarnaast ook maximaal gebruik maken van ‘nationale’ middelen, mochten die aanwezig zijn.”

Turkije breidt zoektocht naar olie en gas uit; 'Stille revolutie'

De Turkse minister gaf aan dat Turkije voor het eerst in zijn geschiedenis een schip aanschaft om naar olie te zoeken. “In de Zwarte Zee zullen met dit schip jaarlijks twee boringen plaatsvinden, zo ook in de Middellandse Zee. Alles is voorbereid. Daarnaast is sinds dit jaar ons seismisch schip ‘Oruc Reis’ begonnen met zoeken.”

De geofysische en geochemische kaarten van Turkije zijn ook onderweg, zei Albayrak. “We zullen in 2018 zien wat voor grondstoffen Turkije heeft. De resultaten van de eerste monsters zijn prachtig. De Turkse steen en aarde is ‘geplaveid met goud’ [zeer waardevol].”

Revolutie

Albayrak gaf ook aan hoe Turkije zich op het gebied van energie heeft ontwikkeld en noemde de laatste vijftien jaar van Turkije ‘een stille revolutie’.

“De elektriciteitscapaciteit is drie keer zoveel toegenomen en de elektriciteitsproductie is meer dan verdubbeld. Het aardgasverbruik is verdriedubbeld. Het aantal provincies die beschikking hebben tot aardgas steeg in vijftien jaar van 6 naar 78. Er zijn nog maar drie provincies die geen aardgas hebben, binnen een jaar is dat ook opgelost”, aldus Albayrak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin gelecek dönemde hem Karadeniz hem de Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramacılık faaliyetlerini yoğunlaştıracağını belirterek, "Tarihimizde ilk defa bu yıl yeni alımını gerçekleştireceğimiz arama sondaj gemisiyle her yıl Karadeniz'de iki, Akdeniz'de iki olmak üzere denizlerimizde aktif sondaj faaliyetlerinde bulunacağız." dedi. ( Gözde Gültekinler - Anadolu Ajansı )

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 06-04-2017

Apr 06, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...