<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 27, 2018

Turkije brengt Duitsland, Frankrijk en Rusland bijeen in Istanbul

Turkije heeft zaterdag Duitsland, Frankrijk en Rusland bijeengebracht in Istanbul voor een multilaterale top over Syrië.

De top, georganiseerd door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan in het paviljoen Vahdettin in het district Üsküdar van de Turkse megastad, is bijgewoond door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en de Russische president Vladimir Putin. Staffan de Mistura, de speciale VN-afgevaardigde van Syrië, is ook aanwezig.

“De wereld, inclusief onze Syrische broeders, houdt deze top in de gaten. Ik geloof dat we de verwachtingen zullen waarmaken door op een oprechte en constructieve manier te handelen”, zei Erdoğan tijdens de opening van de topvergadering.

Tijdens de top zullen de deelnemers het Syrische conflict in al zijn aspecten behandelen, met de nadruk op de situatie ter plaatse, het politieke proces en manieren om gezamenlijke inspanningen te harmoniseren om een ​​duurzame oplossing voor het conflict te vinden.

De leiders zullen ook het akkoord van 17 september tussen Ankara en Moskou bespreken om een ​​gedemilitariseerde zone te vestigen in de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië.

Volgens de deal moeten de oppositiegroepen in Idlib in gebieden blijven waar ze al aanwezig zijn, terwijl Rusland en Turkije gezamenlijke patrouilles in het gebied uitvoeren om te voorkomen dat de strijd wordt hervat.

Op 10 oktober maakte het Turkse Ministerie van Defensie bekend dat de Syrische oppositie en andere anti-regeringsgroepen de terugtrekking van zware wapens uit de gedemilitariseerde zone van Idlib hebben voltooid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 27-10-2018

Oct 27, 2018
Loading posts...