<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 21, 2022

Turkije corrigeert geschiedenisleugens van Griekenland

Turkije heeft de “waanzinnige” verklaringen van de Griekse autoriteiten onder het voorwendsel van de herdenking van de “ongegronde Pontiaanse genocidebeweringen” met klem veroordeeld.

“Het is betreurenswaardig te zien dat de Griekse autoriteiten hun irrationele pogingen voortzetten om de geschiedenis verkeerd weer te geven. We veroordelen ook de pogingen van de anti-Turkse lobby’s om het publiek te misleiden door deze bevooroordeelde beweringen op de agenda te zetten in derde landen”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Griekse verklaringen “verdraaien de geschiedenis volledig”, benadrukte Ankara, eraan toevoegend dat de pogingen om vijandschap uit de geschiedenis te halen de vrede en stabiliteit niet zullen dienen.

“In plaats van te vertrouwen op vervalste historische verhalen die de realiteit tegenspreken, zou het redelijker zijn voor Griekenland om de feiten onder ogen te zien met betrekking tot de misdaden tegen de menselijkheid die zijn vastgesteld door het Vredesverdrag van Lausanne, zoals opgenomen in het rapport van de Allied Powers Investigation Commission, gepleegd door Griekenland tijdens zijn bezetting en invasiepoging van Anatolië”, is benadrukt in de verklaring.

Het zou passend zijn voor degenen die dergelijke beweringen doen om zich de “wrede misdaden en gruweldaden” te herinneren die zijn begaan tegen andere religieuze of etnische groepen, met name de Turken, waaronder het bloedbad in Tripolitsa in 1821, is onderstreept.

“We nodigen Griekenland uit om samen te werken aan vrede, stabiliteit en een welvarende toekomst op basis van samenwerking in plaats van te proberen de feiten te verdraaien”, aldus Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-05-2022

May 21, 2022
Loading posts...