<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2018

Turkije deelt honderden tablets uit aan Palestijnse kinderen in Al-Quds

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp TIKA heeft in Oude Stad in bezette Oost-Jeruzalem (Al-Quds) 330 tablets uitgedeeld aan Palestijnse scholieren en leraren. Ook zijn de gebouwen van scholengemeenschap Riyad al-Aqsa gerenoveerd, is verklaard.

De Palestijnse schooldirecteur Adil Al-Hallak laat in een interview weten TIKA daarvoor om hulp te hebben gevraagd. “Het zag er slecht uit voor ons. TIKA reageerde perfect op ons verzoek en heeft alle gebouwen opgeknapt. Ook hebben ze ons geholpen met onze technologiebehoefte.”

Al-Hallak benadrukt dat de scholieren voornamelijk kinderen zijn van behoeftige Palestijnse families. “Turkije staat als land en volk altijd naast ons. Zij hebben veel bijgedragen aan de Palestijnse aanwezigheid in deze heilige stad.”

De TIKA-coördinator voor Palestina, Bülent Korkmaz, liet weten dat de scholengemeenschap sinds 1976 actief is. “Het gaat om een non-profit organisatie met honderden leerlingen. Het Turkse ministerie van Onderwijs heeft in het kader van het project FATIH (net zoals in Turkije) tablets beschikbaar gesteld voor 300 Palestijnse scholieren en 30 leraren.”

Korkmaz laat ook weten dat Turkije zes scholen heeft gebouwd in Palestina.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AL-QUDS | Gepubliceerd: 17-09-2018

Sep 17, 2018
Loading posts...