<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 09, 2019

Turkije deelt tablets uit aan Pakistaanse studenten in Islamabad

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) heeft dinsdag tablets uitgedeeld aan 249 studenten van de Turks-Pakistaanse Maarif-scholen in de hoofdstad Islamabad.

De studenten kregen de tablets als afstudeercadeau.

Tijdens de uitreiking van de uitreikingsceremonie sprak als hoofdgast de Turkse ambassadeur in Pakistan Mustafa Yurdakul: “Ik ben heel blij dat de Turkse instellingen TIKA en de Maarif Foundation samen een belangrijk programma hebben opgezet om het onderwijssysteem te versterken en de studenten in Pakistan te helpen.”

Turkse instituten zetten zich in Pakistan in om het onderwijssysteem sterker te maken, benadrukte de Turkse ambassadeur.

Turkije heeft de Stichting Maarif in 2016 opgericht na een poging tot staatsgreep om het beheer over te nemen van buitenlandse scholen die aan FETO zijn gekoppeld. Het vestigt ook scholen en opleidingscentra in het buitenland.

TIKA

De Turkse staatsorganisatie is zeer actief in Pakistan en heeft vele ontwikkelingsprojecten lopen in het land. In oktober is een robotlaboratorium geschonken aan Pakistan. (LEES meer)

TIKA heeft binnen vijftien jaar ruim 20.000 steunprojecten gerealiseerd over de hele wereld. Ook worden hele landen herbouwd, zoals Somalië en Palestina. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 09-04-2019

Apr 09, 2019
Loading posts...