<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 14, 2019

Turkije deelt vlees uit in 149 landen: Turken zijn overal

De Turkse hulpstichting Diyanet Vakfı (TDV) heeft in 149 landen offervlees uitgedeeld aan miljoenen behoeftige families. Dat kon dankzij 6.500 vrijwilligers.

Dat liet algemeen directeur van TDV Mehmet Savaş Polat weten.

In Turkije zijn in 72 steden de minderbedeelden gesteund. In het buitenland was dat in 443 regio’s van 149 landen.

“Onze karavaan van goedheid omringt de hele wereld en is er om onderdrukten blij te maken. Het Turkse volk zal altijd en overal behoeftigen steunen. Net zoals elk jaar hebben we ook dit Offerfeest voor blijdschap kunnen zorgen”, reageerde Polat.

TDV is overal ter wereld actief, van Afrika tot aan Zuid-Azië, van Verre Oosten tot aan Zuid-Amerika. “De barmhartige Turken zijn zelfs in landen die sommigen nog nooit hebben gehoord.”

Dit jaar hebben vele Turkse hulporganisaties, zowel kleine civiele als grootschalige, tijdens het heilige Offerfeest bijna dertig miljoen mensen over de hele wereld van offervlees voorzien.

De Turkse Rode Halve Maan, ook bekend als Kızılay, deelde in 51 landen aan 4,5 miljoen mensen offervlees uit. “We maken geen onderscheid tussen religie of afkomst”, aldus Kızılay-vicevoorzitter Naci Yorulmaz tijdens zijn hulpactiviteiten woensdag in Zanzibar. “Dank aan alle donateurs voor het vertrouwen.”

Ook een bekende Turkse hulpstichting, IHH, laat weten twee miljoen mensen in 93 landen te hebben gesteund. Zo zijn 6.500 families in Palestina gesteund. Ook deelden ze (feest)kleding uit aan weeskinderen in 11 landen, is verklaard.

Vorig jaar zijn ook miljoenen behoeftigen gesteund door Turken. (LEES meer + FOTOGALERIJ)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 14-08-2019

Aug 14, 2019
Loading posts...