<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 19, 2020

Turkije dendert door en onthult onbemande helikopter

Na de recente onthulling van een onbemand marineschip (zeedrone), heeft een Turks bedrijf een helikopter zonder piloot ontwikkeld.

De helikopterdrone van het technologiebedrijf Titra uit Ankara wil het luchtvaartuig zowel voor civiele als militaire doeleinden inzetten. De heli-UAV kan, relatief gezien, zware ladingen meenemen (160 kilogram), lang (7-8 uur) en hoog (4,5 kilometer) in de lucht blijven en verre afstanden, 800 tot 850 kilometer, afleggen.

Titra-CEO Selman Dönmez verklaarde zaterdag dat ze eind 2021 in serieproductie willen gaan en zoveel mogelijk systemen van Turkse makelij willen gebruiken. “Dit voertuig komt bijvoorbeeld bij rampenbestrijding goed van pas en kan, naast goederenvervoer, zelfs als een zendmast dienen.”

De Turkse CEO zei dat ze een bestaand [Italiaans] helikopterconcept “omgetoverd hebben tot een onbemande versie”. “Dat wil zeggen dat we elk soortgelijk platform, dat zich al heeft bewezen en uitgebreid getest is, om kunnen bouwen naar een onbemande versie.”

Het nieuwe Turkse bedrijf vormt een onderdeel van tech- en defensiebedrijf SBI Bilişim, ook uit Ankara, en focust zich eerst op de binnenlandse markt. Later kijkt Titra of export mogelijk is naar bevriende staten, aldus Dönmez.

SIDA

Vorige week toonde Turkije een onbemand marineschip van eigen makelij (SIDA). Dat concept is uniek in de wereld. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-12-2020

Dec 19, 2020
Loading posts...