<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 04, 2017

Turkije: Dit wordt hem

Het Turkse lucht-, ruimtevaart- en staatsbedrijf TAI heeft donderdag een foto vrijgegeven van de nieuwe Turkse straaljager TF-X, die in 2023 de lucht in moet.

Het Turkse jachtvliegtuig krijgt twee straalmotoren en wordt de vervanger van de bekende F-16, die na 2030 door het Turkse leger gefaseerd uit de vloot zal worden gehaald. Er is gekozen om de TF-X onzichtbaar te maken voor radar, waardoor wapens zich in de romp van het gevechtsvliegtuig bevinden.

Het Turkse megaproject creëert 20.000 nieuwe banen, waarbij verdere ontwikkeling van de TF-X in samenwerking met de Britse defensiegigant BAE Systems wordt gedaan voor uitwisseling van technologie. Dat werd in januari bekend tijdens een bezoek van premier May aan Turkije. (LEES meer)

Dankzij dit project wordt Turkije na de Verenigde Staten, Rusland en China het vierde land op aarde dat technologie en mogelijkheden zal bevatten om de zogeheten vijfde generatie (composiet) gevechtsvliegtuigen te produceren, is gemeld.

Het conceptuele ontwerp van het Turkse vliegtuig is in 2013 afgerond.

Toekomst

De CEO van BAE Systems gaf in februari aan dat Turkije met de huidige ontwikkelingen in de defensie-industrie sterker dan ooit kan worden. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA | Gepubliceerd: 04-05-2017

May 04, 2017
Loading posts...