<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 02, 2022

Turkije doneert 90 ton medische hulpmiddelen aan Libanon

Turkije heeft dinsdag 90 ton aan medische hulpmiddelen gestuurd naar Libanon. Dat land zit in een diepe economische crisis.

De medische voorraden zijn in ontvangst genomen door de Libanese minister van Volksgezondheid Firas Al-Abyad. Ook waren de Turkse ambassadeur Ali Barış Ulusoy en de coördinator van het Turkse Agentschap voor Samenwerking en Coördinatie (TIKA) in Libanon Orhan Aydın aanwezig.

De Libanese minister bedankte Turkije voor het verlenen van hulp aan Libanon. “Dit is niet de eerste lading hulp die Turkije heeft aangeboden aan het Libanese volk en de regering.”

Ziekenhuis

De minister merkte ook op dat een ziekenhuis dat door Turkije in de stad Saida wordt gebouwd, in september gedeeltelijk in gebruik zal worden genomen.

Ambassadeur Ulusoy zei van zijn kant dat de hulpzending de Turkse solidariteit met het Libanese volk laat zien. Hij sprak de hoop uit dat het Turkse ziekenhuis in Libanon spoedig in gebruik zal worden genomen.

Sinds eind 2019 worstelt Libanon met een ernstige economische crisis, waaronder een enorme depreciatie van de valuta en brandstof- en medische tekorten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-08-2022

Aug 02, 2022
Loading posts...