<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Feb 19, 2019

Turkije doneert bussen aan Sudan

Gemeente Istanbul heeft besloten vijf bussen te doneren aan het Noord-Afrikaanse land Sudan. De cadeau is inclusief reserveonderdelen en andere benodigdheden.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de gemeenteraad van Istanbul is dinsdag een nieuw bussenverzoek van de Sudanese hoofdstad Khartum besproken. Eerder was in juni 2018 tien bussen gedoneerd aan Khartum.

De technische ondersteuning, reserveonderdelen, hulpmiddelen en technische training worden door de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) geleverd en gerealiseerd.

Tijdens de procedure over de maatregel verklaarden raadsleden van regeringspartij (AK) dat de bussen ten goede zullen komen aan de door armoede geteisterde Sudanese bevolking. Het voorstel voor de schenking van vijf bussen werd daarna unaniem goedgekeurd.

Schenkingen

Eerder schonk de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vijftig bussen aan het West-Afrikaanse land Guinee als verjaardagscadeau voor president Alpha Condé (LEES meer + FOTO’S). Diezelfde geste zag ook Bosnië in de vorm van vijftien bussen. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 19-02-2019

Feb 19, 2019
Loading posts...