<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Apr 17, 2019

Turkije doneert zorgcentrum aan Mexico: ‘Redder in nood’

De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) heeft een nieuw zorgcentrum geopend in Mexico. Het zorgtehuis bedient ongeveer 15.000 inwoners in een gebied dat hard getroffen is door een aardbeving in 2017.

Het 1750 vierkante meter grote zorgcentrum is dit weekend geopend in El Espinal in Oaxaca, centraal Mexico, verklaarde TIKA. Het centrum biedt kosteloos eersteklas gezondheidszorg aan 300 mensen per dag.

Het centrum heeft twee medische klinieken, een tandheelkundige kliniek, gynaecologische voorzieningen, een verloskamer, een preventieve gezondheidsdienst, een trainingsruimte voor personeel en een farmaceutisch depot. Ook zorgde TIKA voor huisvesting voor artsen die in het centrum werken.

De openingsceremonie van het centrum is bijgewoond door de Turkse ambassadeur in Mexico, Tahsin Timur Söylemez, gouverneur van de staat Oaxaca, Alejandro Ismael Murat Hinojosa, TIKA-vicevoorzitter Birol Çetin, burgemeester van El Espinal, Hazael Matus Toledo en veel plaatselijke bewoners.

Tijdens de opening sprak Hinojosa zijn dank uit aan de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Deze stad heeft een van de grootste catastrofes van de geschiedenis doorgemaakt. We zijn gevallen, maar Turkije schoot ons van veraf te hulp,” zei hij.

Çetin zei dat de problemen van de wereld alleen kunnen worden opgelost als de last wordt gedeeld, liet de TIKA-vicevoorzitter weten.

“Dit zorgcentrum maakt deel uit van Turkije”, sprak Toledo. “We gaan herdenkingsevenementen en feestelijke evenementen ter ere van Turkse nationale feestdagen en speciale gelegenheden houden in dit centrum”, aldus de Mexicaanse burgemeester.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 17-04-2019

Apr 17, 2019
Loading posts...