<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2020

Turkije dreigt met vernietiging van kwaadaardige allianties op Middellandse Zee

Turkije is in staat om de kwaadaardige allianties die tegen het land op de Middellandse Zee zijn gevormd, te vernietigen.

Zo reageerde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag op bedreigingen van Griekenland.

De Griekse regering wil dat Turkije per direct stopt met het zoeken naar olie en gas nabij Turkse kusten. Onder verwijzing naar militaire bronnen meldden sommige Griekse media dat het Griekse leger “zeer alert is” en “het verlof voor soldaten heeft geannuleerd”.

Om diplomatie een kans te geven en de kanalen van dialoog nieuw leven in te blazen, had Turkije zijn seismische exploratieactiviteiten in de Middellandse Zee stopgezet. Griekenland negeerde echter de vriendelijke zet van Ankara en ondertekende in een poging om Turkije op te sluiten in de regio afgelopen week een controversiële maritieme afbakeningsovereenkomst met Egypte, welke door Turkije nietig is verklaard omdat het onrechtmatig zou zijn.

Als reactie op de Griekse actie vervolgde Turkije zijn zoektocht met zijn seismische schip Oruç Reis.

Turkije waarschuwde ook de spelers in de regio om niet te handelen als de “enige eigenaar van de Middellandse Zee”.

“Het is niemands zaak om te proberen ons land uit te sluiten van de Middellandse Zee, die al eeuwen onder Turkse heerschappij staat”, concludeerde de verklaring.

Ankara heeft Griekenland er lang van beschuldigd een maximalistisch beleid te voeren in het oostelijke Middellandse Zeegebied en onderstreepte dat Griekse ‘maritieme claims’ de soevereine rechten van Turkije schenden.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukte maandag dat “Turkije zich niet laat opsluiten in zijn eigen kusten”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-08-2020

Aug 10, 2020
Loading posts...