<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 26, 2017

Turkije: Duitse minister heeft gelogen, zieke heeft behandeling nodig

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, heeft gelogen dat zijn vrouw bedreigd wordt door Turken en Erdoğan-fanaten. Dat liet de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ zaterdag weten.

“Een minister van Buitenlandse Zaken hoort geen leugenaar te zijn”, reageerde Bozdağ nadat de Duitse politie bekend heeft gemaakt dat de vrouw van Gabriel niet door Turken, maar door een boze Duitser van zijn eigen partij is ‘benaderd’. De Duitser zou niet blij zijn met de partijpolitiek (SPD) van Gabriel.

“Respectloze en onbeleefde actie”, zei Bozdağ richting Duitsland. “Dit toont het niveau van Duitse politici aan. Gabriel heeft gelogen tegen de Duitse en Turkse gemeenschap.”

De Turkse vicepremier had een voorstel aan Gabriel. “Ik heb medelijden met Duitse politici. Ik kan niet veel zeggen over hun kwaliteit en [politiek] niveau. Wel kunnen we hun hierin helpen als ze langskomen.”

Ziek

Bozdağ had ook een oproep aan Duitse politici die zich al te graag negatief over de Turkse president Erdoğan en Turken uitspreken: “Stop alstublieft eens met dat zieke gedrag tegen Erdoğan. Meneer Gabriel mag eens langskomen voor een behandeling in een Turks ziekenhuis, dat beter is dan een Duitse. Turkse artsen hebben meer ervaring in de behandeling van zijn ziekte. Wij zijn bereid om hem te redden.”

“Werk eens hard voor je land en je volk. Vertel eens wat je gaat doen voor Duitsland en Duitsers. Jullie hebben daar [Erdoğanofobie] geen baat bij. Ze denken dat de toekomst van Duitsland ligt bij het beledigen van Turkije, Turken en Erdoğan, nu de verkiezingen naderen. Wij zien het Duitse volk als slim en verwachten dat ze ook zien dat deze Duitse politici spotten met hun. Ze zullen hieraan denken tijdens het stemmen”, aldus de Turkse vicepremier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ÇORUM | Gepubliceerd: 26-08-2017

Aug 26, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...