<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 01, 2018

Turkije tegen Duitsland: Wat is jullie probleem?

Turkije heeft geen enkel probleem met Duitsland, terwijl sprake is van het omgekeerde: Duitsland heeft iets tegen Turkije.

Dat zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu tegen het Duitse persbureau DPA.

Çavuşoğlu benadrukte dat Turkije Duitsland niets heeft aangedaan, maar de Duitsers elk moment en kans grijpen om Turkije mondeling aan te vallen.

“Er is iets gevaarlijks aan de hand daar, namelijk zwartmaking van Turkije en Erdoğan. Daar heeft niemand baat bij. De Turkse president trekt zich daar niet zoveel van aan, terwijl deze zwartmaking wel de bilaterale betrekkingen schaadt. Dit zorgt voor wederzijdse haat”, zei Çavuşoğlu tegen de Duitsers.

“Waarom zouden we problemen hebben met Duitsland? Maar ik wacht wel nog op een eerlijk antwoord op de vraag wat het probleem van Duitsland met Turkije is”, vertelde de Turkse minister.

Deniz Yücel

Çavuşoğlu benadrukte dat in Turkije gearresteerde Duitse burgers als helden worden onthaald in Duitsland. “De Turkse regering bemoeit zich niet met de onafhankelijke rechtsstaat van Turkije. Er bevinden zich 2.000 gearresteerde Turken in Duitsland, hebben wij daar een probleem van gemaakt?”, zei Çavuşoğlu refererend naar de Duitse ‘journalist’ Deniz Yücel, die sinds 2015 geen erkenning heeft als journalist.

“De huidige rechtszaak duurt lang. Daar ben ik ook niet tevreden over. Maar de aantijgingen zijn zeer serieus en zwaar, vandaar dat het onderzoek langer duurt. Dit is geen persoonlijke kwestie. Hij is niet vanwege zijn journalistieke activiteiten [desinformatie westerse media] gearresteerd. Hij is sinds 2015 niet eens geaccrediteerd voor zijn beroep in Turkije”, liet Çavuşoğlu weten.

“Maar hier maakt Duitsland gelijk een probleem van en wordt desbetreffende tot held uitgeroepen in Duitsland. Waarom? Is Duitsland de grootste behoeder van mensenrechten ter wereld? Nee. Ik kan jullie dit met duizenden voorbeelden van mensenrechtenschendingen in Duitsland aantonen”, haalde de Turkse minister uit.

Stappen

Wil Duitsland zien dat de banden weer herstellen met Turkije, moet het een stap zetten, zei Çavuşoğlu. “Dan zetten wij twee stappen in de goede richting. Dit is iets wat uit ons hart komt (deze een tegen twee). Maar als Duitsland begint te dreigen tegen Turkije, zal Turkije ook doen wat het moet doen. Ik verwacht dat 2018 een beter jaar wordt. Ik heb goede contacten met Sigmar Gabriel. Beide landen zijn er klaar voor.”

Racisme

De Turkse minister waarschuwde ook dat “er steeds meer sprake is van racisme, intolerantie en discriminatie in Duitsland”. “De partij van de racisten heeft daar inmiddels 13 procent van de stemmen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 01-01-2018

Jan 01, 2018
Loading posts...