<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 07, 2019

Turkije een van veiligste liberale investeerlanden

Turkije is nog steeds een van ‘s werelds meest liberale en veiligste landen op het gebied van investeringen, zei de president van het land afgelopen weekend.

Tijdens de opening van de PepsiCo-fabriek in de Egeïsche provincie Manisa in Turkije, prees Recep Tayyip Erdoğan de Turkse economie, ondanks de uitdagingen waarmee het werd geconfronteerd.

Het is de zesde fabriek van PepsiCo die in Turkije is geopend. De faciliteit, gestart met een investering van meer dan 100 miljoen dollar, biedt werk aan 300 mensen.

“Turkije blijft ondanks alle instabiliteit rondom het land een veilige haven voor internationale investeerders”, zei Erdoğan. “Turkse investeringen in het buitenland hebben een bedrag van 38 miljard dollar bereikt dankzij speciale stimulansen van mezelf en onze overheid. De totale waarde van projecten die Turkse aannemers in 122 landen uitvoeren is 372 miljard dollar.”

De president verklaarde ook dat internationale en lokale investeerders in het zuidoosten van Turkije gaan investeren nadat die regio is schoongeveegd van terroristen. “We zullen die dagen zien. Die dag wanneer er geen spoor meer is van terreur”, aldus Erdoğan.

De export van Turkije bereikte in 2018 een recordhoogte van 168,1 miljard dollar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MASINA | Gepubliceerd: 07-01-2019

Jan 07, 2019
Loading posts...