<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2018

Turkije eist harde acties tegen Assad-regime na gifgasaanval in Douma

Turkije heeft met afschuw gereageerd op de recente gifgasaanval van het Assad-regime in de Syrische stad Douma. Daarbij zijn tientallen burgers omgekomen. Turkije betwijfelt of internationale verdragen nog nut hebben, nu er geen maatregelen komen tegen het regime van de Syrische president.

“Het Syrische regime heeft nogmaals internationale regels geschonden. Hopelijk zullen ze er deze keer niet mee wegkomen”, reageerde de Turkse vice-premier en regeringswoordvoerder Bekir Bozdağ. “Als er weer niets wordt gedaan na deze chemische aanval, betekent dat internationale verdagen en het internationale recht waardeloos zijn. Het regime durfde dit weer te doen omdat de vorige keer niets is gedaan tegen hen.”

Bozdağ benadrukte dat op de eerste plaats het Syrische regime schuldig is aan de chemische dood van burgers. “Net zo verantwoordelijk zijn degenen die deze wreedheid niet hebben tegengehouden.”

Uit Douma komen beelden die de gifgasaanval bevestigen. Zo zijn ook video’s gedeeld [die te schokkend zijn en hier niet worden gedeeld -red].

Assad

Turkse nieuwsdiensten melden dat Assad sinds het begin van de burgeroorlog in zijn land 215 keer chemische wapens heeft gebruikt. 100 daarvan vielen in en rond Damascus. In augustus 2013 kwamen bij een gifgasaanval in Oost-Gouta 1.400 burgers om het leven.

Assad beweert zijn chemische wapendepot te hebben vernietigd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – DOUMA | Gepubliceerd: 08-04-2018

Apr 08, 2018
Loading posts...