<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 14, 2020

Turkije eist uitleg van China over foute boodschap aan Armenië

Turkije heeft China om opheldering gevraagd over Chinese hulppakketten die naar Armenië zijn gestuurd met daarop een Engelse tekst die verwijst naar het Ağrı-gebergte in het oosten van Turkije en grenzend aan Armenië.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de Chinese ambassadeur in Ankara, Deng Li, en het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte zijn van het voorval.

“Ambassadeur Deng verklaarde dat hun hulppakketten voor Armenië zijn opgesteld door een lokale autoriteit en naar Yerevan zijn gestuurd”, zei de Turkse buitenlandwoordvoerder Hami Aksoy. “De bovengenoemde autoriteit schreef alleen Chinese teksten op de pakketten en zei dat er ​​geen verwijzingen staan naar het Ağrı-gebergte. Het stukje Engelse tekst zou later zijn toegevoegd.”

Deng onderzoekt momenteel de situatie. Turkije zal op de hoogte worden gehouden van de resultaten. “Met dit incident zei [Deng] dat hij volledig respect heeft voor de soevereiniteit en de eenheid van Turkije”, aldus Aksoy.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-04-2020

Apr 14, 2020
Loading posts...