<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 14, 2017

Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen: ‘Moslims, verenig’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is samen met een delegatie met meerdere Turkse ministers afgereisd naar de Golfstaten. De Turkse reis verloopt naar Bahrein, Saudi-Arabië en Qatar.

In Bahrein hebben de Turken vier overeenkomsten gesloten met de Arabieren. De betrokken bewindslieden van beide landen zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van diplomatie, economie, energie en defensie.

Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen ‘Moslims, verenig’ 4

De Turkse delegatie, waaronder de ministers van Buitenlandse en Economische Zaken, Defensie en Natuurlijke hulpbronnen samen met de stafchef van het Turkse leger en hoofd van de Turkse inlichtingendienst zijn ontvangen door de koning van Bahrein, Hamad bin Isa Al Khalifa.

Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen ‘Moslims, verenig’ 2

Erdoğan

De Turkse president heeft tijdens een conferentie in Bahrein met als thema vrede in de regio benadrukt dat het hoog tijd is dat moslims zich verenigen.

“We zien wat er gebeurt met de moslims in Syrië, Irak, Libië en Jemen. Men roeit elkaar uit. De eerder toonaangevende steden van de Islamitische en Arabische beschaving zijn in handen van terreurgroepen en buitenlandse krachten. Men is bezig met een nieuwe vormgeving van de regio. De mensheid blijft stil, de machtigen wrijven in hun handen, de hypocrieten huilen krokodillentranen”, sprak Erdoğan.

Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen ‘Moslims, verenig’ 6

“Het is hoog tijd dat alle moslims zich verenigen en samenwerken in de regio. Dat is nodig voor de toekomst van de hele mensheid. Geen enkel land mag in deze regio over zijn eigen comfort en toekomst denken, terwijl buurlanden in vuur zijn, men dezelfde taal spreekt en men het over broeders heeft die naar dezelfde richting, de Kaäba, bidden. We delen hetzelfde lot en verdriet in deze regio. Wie garandeert wat er nu in Syrië, Irak, Libië en Jemen gebeurt, niet bij ons zal gebeuren? We moeten niet later, maar nu gelijk actie ondernemen”, aldus Erdoğan.

Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen ‘Moslims, verenig’ 3Turkije en Bahrein tekenen meerdere verdragen ‘Moslims, verenig’7

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANAMA | Gepubliceerd: 14-02-2017

Feb 14, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...