<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 20, 2018

Turkije en Iran bijeen voor waarborging regionale vrede

Ankara en Teheran kunnen veel gezamenlijke stappen nemen om conflicten te beëindigen en de vrede in de regio te waarborgen, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag.

“Er zijn zoveel stappen die Turkije en Iran samen kunnen ondernemen om een ​​eind te maken aan de schermutselingen in onze regio en om een ​​vredige omgeving te waarborgen,” zei Erdoğan tijdens een persconferentie met zijn Iraanse tegenhanger Hassan Rouhani in de hoofdstad Ankara.

Erdoğan benadrukte dat Turkije geen entiteiten toestaat die de veiligheid van het land en de regio proberen te schaden. Ankara en Teheran hebben een sterke wil om de samenwerking op dit gebied te vergroten, benadrukte hij.

De Turkse president zei ook dat Turkije de Amerikaanse sancties tegen Iran niet goedkeurt, “omdat dit leidt tot destabilisatie in de regio”.

“We zullen solidair blijven met broederlijk Iran in een tijd waarin de druk op Iran toeneemt en die wij onrechtvaardig vinden,” voegde Erdoğan eraan toe.

Een grote delegatie van beide landen vergaderde ook over bilaterale zaken.

In augustus hebben de VS opnieuw een eerste ronde van sancties opgelegd die vooral gericht was tegen de banksector in Iran.

Een tweede fase van sancties – gericht op de Iraanse energiesector – trad in werking op 5 november, hoewel Washington een 180 dagen durende uitstel verleende aan de acht grootste kopers van Iraanse olie, waaronder Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 20-12-2018

Dec 20, 2018
Loading posts...