<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 18, 2019

Turkije en Maleisië sluiten 15 deals tijdens moslimtop

Turkije en Maleisië hebben woensdag 15 overeenkomsten ondertekend. Dat gebeurde in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur in aanwezigheid van de leiders van beide landen.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan kwam bijeen met de Maleisische premier Mahathir Mohamad in zijn officiële woonplaats om getuige te zijn van de ondertekening van 15 goodwill-overeenkomsten op het gebied van wetenschap, technologie en defensie. Ook bezocht de Turkse president de Maleisische koning Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

De overeenkomst voor wetenschap en technologie is ondertekend tussen de Turkse minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank en Yeo Bee Yin, de Maleisische minister van Energie, Wetenschap, Technologie, Milieu en Klimaatverandering in Maleisië.

De verdedigingspacten zijn ondertekend door Hulusi Akar, de Turkse minister van Defensie, en Mohamad Sabu, zijn Maleisische tegenhanger.

Moslimtop

Erdoğan vloog na zijn co-voorzitterschap bij een VN-vluchtelingenbijeenkomst in het Zwitserse Genève door naar Maleisië om een ​​top van Islamitische wereldleiders in Kuala Lumpur bij te wonen. Hij is daar lovend ontvangen.

De top, die duurt tot 21 december, is een wereldwijd platform voor dialoog dat Islamitische leiders, intellectuelen en wetenschappers samenbrengt om oplossingen te ontwikkelen voor problemen waarmee moslims worden geconfronteerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KUALA LUMPUR | Gepubliceerd: 18-12-2019

Dec 18, 2019
Loading posts...