<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 22, 2018

Turkije en Malta gaan handelsvolume flink opschroeven

Turkije en Malta beogen een bilateraal handelsvolume van een miljard dollar, verklaarde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken.

“We streven ernaar om mogelijk dit jaar 600 miljoen dollar te bereiken. Maar onze eerste doelstelling is een miljard dollar”, sprak minister Mevlüt Çavuşoğlu tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn Maltese collega Carmelo Abela in de hoofdstad Valletta.

“We kunnen dat doel gemakkelijk bereiken”, zei Çavuşoğlu, eraan toevoegend dat het bilaterale handelsvolume in 2017 al is verdubbeld.

Hij vertelde dat vorig jaar de vijftigste verjaardag is gevierd van de diplomatieke banden tussen de twee landen, en waardeerde de ambassade van Malta in Ankara – die vorig jaar is geopend – voor de bijdragen die het heeft geleverd om de bilaterale banden te versterken.

Çavuşoğlu zei ook dat Turkije en Malta belangrijke toeristische centra zijn. “Beide landen moeten de gezamenlijke inspanningen op veel gebieden, waaronder energie, transport, toerisme en infrastructuur, versnellen.”

De Maltese minister benadrukte dat de twee landen, naast hun handelsbetrekkingen, ook de politieke banden willen versterken. “We waarderen de inspanningen die Turkije toont voor vluchtelingen”, aldus Abela.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – VALLETTA | Gepubliceerd: 22-12-2018

Dec 22, 2018
Loading posts...