<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 31, 2019

Turkije en Nederland kennen geen handelsruzie

De handelsrelaties tussen Turkije en Nederland hebben nooit slechte tijden gehad of problemen ondervonden. Ook niet tijdens een periode van diplomatieke onenigheid tussen beide landen.

Dat zei de Turkse ambassadeur in Den Haag Şaban Dişli tijdens een drukbezochte bijeenkomst van Turkish Airlines met prominente zakenlieden in Amsterdam, georganiseerd door Business Matching Center (BMC).

Wel vindt de Turkse ambassadeur het cruciaal dat het negatieve beeld over Turkije gecorrigeerd dient te worden. “Zo kunnen bijvoorbeeld Turkse Nederlanders samen met hun Nederlandse collega’s Turkije bezoeken zodat men alles met eigen ogen ziet. Want zien is geloven.”

Op diplomatiek niveau besloten beide landen na een lastige periode om de relatie te normaliseren, zei Dişli. “Beide landen hebben een protocol ondertekend om de betrekkingen weer op een normaal niveau te krijgen. Minister Stef Blok kwam naar Turkije voor een actieplan. In juli zullen beide landen elkaar op hoog niveau bezoeken en daarmee de nodige zaken afronden.”

Op zijn beurt sprak directeur in Amsterdam van Turkish Airlines Cengiz Inceosman over de grote ontwikkelingen van de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. “We zijn de nummer één van de wereld. Turkish Airlines vliegt naar de meeste bestemmingen ter wereld. Alleen al in Europa vliegen we naar 114 bestemmingen.”

Turkish Airlines blijft doorgroeien, merkte Inceosman op. “Istanbul Airport zal Istanbul de belangrijkste hub ter wereld maken.” Hij gaf ook aan dat vanaf 6 april het megavliegveld volledig operationeel zal zijn.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA – BADHOEVEDORP | Gepubliceerd: 31-03-2019

Mar 31, 2019
Loading posts...