<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2022

Turkije en Nederland spreken elkaar over Oekraïne en NAVO

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft woensdag in de Roemeense hoofdstad Boekarest vergaderd met Europese tegenhangers. Die waren daar allemaal voor een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken.

Çavuşoğlu liet in een bericht op sociale media weten dat hij zijn ambtgenoot Wopke Hoekstra uit Nederland heeft gesproken. Gesprekspunten waren onder andere Oekraïne en de uitbreiding van de NAVO.

Afzonderlijk daarvan had de Turkse topdiplomaat een ontmoeting met de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly en “besprak hij de recente ontwikkelingen in Oekraïne en onze samenwerking op het gebied van economie en defensie”.

De Turkse minister sprak ook zijn Duitse tegenhanger Annalena Baerbock en herinnerde haar eraan dat “strijd tegen terrorisme de gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle NAVO-bondgenoten”.

Çavuşoğlu had later op de dag een ontmoeting met zijn Oekraïense tegenhanger Dmytro Kuleba en herhaalde de Turkse steun aan de territoriale integriteit van Oekraïne. “Onze inspanningen voor een wapenstilstand zullen worden voortgezet.”

Voor zijn laatste bilaterale ontmoeting in Boekarest vergaderde de Turkse minister met zijn Slowaakse tegenhanger Rastislav Kacer. “Regionale ontwikkelingen besproken, waaronder Oekraïne”.

De NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken waren in Boekarest voor een tweedaagse vergadering die dinsdag begon. De ministers bespraken de oorlog in Oekraïne, die wordt beschouwd als een bedreiging voor de Euro-Atlantische vrede en veiligheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-11-2022

Nov 30, 2022
Loading posts...