<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 29, 2020

Turkije en Nederland versterken economische banden

De komende dagen zullen de handels- en economische banden tussen Turkije en Nederland in een stroomversnelling raken.

Dat verklaarde de Turkse minister van Handel Ruhsar Pekcan maandag na een videoconferentie van het Turks-Nederlandse Gezamenlijk Economisch en Handelscomité (JETCO).

“We streven ernaar om ons bilaterale handelsvolume op een evenwichtige manier te verhogen van 9 miljard dollar in 2019 naar 15 miljard dollar”, zei de Turkse minister.

Ook hebben Pekcan en de Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag tijdens de bijeenkomst een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze zei verder dat deelnemers de belemmeringen in handelsbetrekkingen bespraken. Ook kwam de aanmoediging van investeringen aan bod.

“We bespraken verschillende onderwerpen, van bilaterale betrekkingen tot wederzijdse investeringen, dienstverleningen, van handel tot samenwerking in de industrie, van technologie tot samenwerking in de particuliere sector, van transport tot het milieu en vrouwelijk ondernemerschap”, vertelde de Turkse minister.

De buitenlandse directe investeringen (FDI) van Nederland in Turkije hebben tot nu toe een volume van 25,7 miljard dollar bereikt. Dat is 15,9 procent van de totale FDI in Turkije.

Ondertussen hebben Turkse bedrijven 14 miljard dollar aan investeringen in Nederland, het hoogste buitenlandse volume in het investeringscirkel van Turkije.

“We voorspellen intensieve samenwerkingsmogelijkheden tussen Turkse en Nederlandse bedrijven op het gebied van havenaanleg en -beheer, contracting, maritiem, geavanceerde landbouwtechnologieën, biologische landbouwproducten, milieu- en afvalbeheer, chemicaliën, energie, hernieuwbare energie, logistiek en gezondheidsdiensten”, aldus de Turkse handelsminister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-09-2020

Sep 29, 2020
Loading posts...