<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2019

Turkije en Pakistan houden militaire oefeningen

Pakistaanse en Turkse zeekrachten hebben gezamenlijke militaire oefeningen uitgevoerd in de Arabische Zee, lieten autoriteiten donderdag weten.

Een fregat van de Turkse marine, TCG Gökçeada, marinechepen van Pakistan, Alamgir en ASLAT, en een maritiem langeafstand patrouillevliegtuig namen deel aan de oefeningen genaamd ‘Turgutreis III’.

“Het belangrijkste doel van de oefening was om de interoperabiliteit tussen twee broederlijke marines te verbeteren”, zei de Pakistaanse zeekracht in een verklaring.

Eerder deze maand arriveerde TCG Gökçeada in havenstad Karachi voor deelname aan de multinationale maritieme oefening AMAN-19 georganiseerd door de Pakistaanse marine. Dit is de derde oefening van de Turgutreis-serie. De eerdere oefeningen werden uitgevoerd in respectievelijk Pakistaanse en Turkse wateren.

Later werden op zee verschillende manoeuvres op zee uitgevoerd, waardoor de bemanning zijn tactische vaardigheden kon consolideren. De oefeningen bestreken een breed scala van maritieme operaties inclusief tafeldiscussies over verschillende moderne zeegevechtstactieken.

Pakistan en Turkije hebben sterke relaties op basis van religieuze binding en culturele affiniteit. Beide landen communiceren regelmatig op verschillende forums.

De Turkse marine is een vaste deelnemer aan AMAN-oefeningen uitgevoerd door de Pakistaanse marine sinds 2007.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 16-02-2019

Feb 16, 2019
Loading posts...