<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 30, 2021

Turkije en Qatar slaan handen ineen voor renteloos bankieren

Vertegenwoordigers van de Vereniging van Participatiebanken van Turkije (TKBB) en het Qatar Financial Center (QFC) kwamen deze week bijeen om de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van participatiefinanciering te bespreken.

De videoconferentie die donderdag werd gehouden, gecoördineerd door het financiële bureau van het Turkse voorzitterschap, had tot doel de samenwerking tussen de twee partijen te ontwikkelen, aldus een verklaring vrijdag.

“Het bestaande potentieel van beide landen op het gebied van participatiefinanciering is onderstreept en de kansen die op dit gebied kunnen worden bereikt door gezamenlijk op te treden, kwamen tijdens de bijeenkomst aan de orde”, benadrukte het kantoor.

De bijeenkomst merkte op dat Turkije en Qatar talrijke gezamenlijke projecten zouden kunnen uitvoeren en benadrukte het belang van toenemende correspondentie, vooral over het diversifiëren van financiële instrumenten, evenals andere kwesties, waaronder opleiding en technisch advies op het gebied van participatiefinanciering – een belangrijke pijler in een mijlpaalproject voor een financieel centrum in Istanbul.

De inspanningen voor de ontwikkeling van bilaterale samenwerking zijn geleidelijk voortgezet onder een overeenkomst die in 2019 is ondertekend tussen het financiële kantoor van Turkije en het Qatar Finance Centre, aldus de verklaring.

Renteloos systeem

Turkije noemt het huidige mondiale rentesysteem oneerlijk en meedogenloos. Daarom wil het land zo snel mogelijk overstappen op het zogeheten participatiesysteem. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-01-2021

Jan 30, 2021
Loading posts...