<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2015

Turkije en Saudi-Arabië breiden strategische samenwerking uit

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en de koning van Saudi-Arabië Salman bin Abdul Aziz al-Saud hebben een overeenstemming bereikt over de oprichting van een strategische samenwerkingsraad tussen beide landen op hoog niveau.

Dat gebeurde dinsdag in het Al-Yamamah paleis van de Saudische koning in Riyad.

Erdoğan en Salman hebben op het belang gewezen dat de bilaterale betrekkingen tussen de beide landen versterkt moeten worden. “Turkije en Saudi-Arabië zijn vrienden en broeders van elkaar. We zullen meer samenwerken op het gebied van economie, handel en energie”, is er met nadruk gemeld tijdens de gesprekken.

web3rfqwesacxz

De Turkse president en de Saudische koning hebben benadrukt dat de beide landen zich inzetten voor de bestrijding van alle soorten terrorisme. “Er zal niet worden toegekeken hoe mensen de naam van Islam misbruiken”, gaven Erdoğan en Salman aan.

Ook zijn er gedachtes uitgewisseld over de situatie in Syrië, Irak, Yemen en Palestina. “Er is geen oplossing mogelijk in Syrië met de huidige president Assad”, vinden beide leiders.

web3rqwfesacd

Ook gaf Erdoğan aan de oprichting van de Islamitische coalitie tegen terreur een belangrijke stap te vinden en dat Turkije deze coalitie steunt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – RIYAD

Dec 30, 2015
Loading posts...