<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 22, 2019

Turkije en Wit-Rusland slaan handen ineen in Antarctica

Turkije en Wit-Rusland hebben maandag een overeenkomst getekend om samen te werken aan poolonderzoek. Het akkoord komt nadat Turkije recent zijn derde Nationale Antarctische Wetenschapsexpeditie heeft voltooid.

De overeenkomst over wetenschappelijke en technische samenwerking in Antarctica is ondertekend door de Turkse minister van industrie en technologie Mustafa Varank en Vladimir Gusakov, de voorzitter van het presidium van de Nationale Academie van Wetenschappen van Wit-Rusland.

De samenwerking op het gebied van gemeenschappelijk onderzoek over het noordpoolgebied en uitwisselingen tussen de wetenschappers en deskundigen van de landen is een prioriteit voor het behoud van het milieu en de monitoring van menselijke gevolgen en vervuiling op Antarctica, is verklaard. Het zal zich ook richten op de ontwikkeling van nieuwe wetenschappelijke instrumenten om de dynamiek van de aardkorst, ijskap en gletsjers op het continent te begrijpen.

In april 2016 reisde het allereerste Turkse team van onderzoekers – waaronder artsen, botanici, geologen en oceanografen van zeven universiteiten – naar Antarctica om de impact van klimaatverandering te bestuderen.

Eerder in februari reisde een Turks team naar Antarctica als onderdeel van een onderzoeksexpeditie en bracht 30 dagen door op het bevroren continent.

Antarctica, het koudste continent op aarde, dienst sinds de ondertekening van een verdrag in 1959 als wetenschappelijke onderzoekszone.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-04-2019

Apr 22, 2019
Loading posts...