<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2019

Turkije en Zuid-Korea naar hoger handelsniveau

De Zuid-Koreaanse ambassadeur in Turkije zei maandag dat een deal die afgelopen augustus is ondertekend het handelsvolume tussen de twee landen flink zal stimuleren.

“We verwachten in de toekomst meer investeringen en handel in de dienstensector”, liet ambassadeur Choi Hong-Ghi in een exclusief interview weten.

Turkije en Zuid-Korea ondertekenden op 1 mei 2013 een vrijhandelsovereenkomst en met de overeenkomst inzake handel in diensten en de investeringsovereenkomst die recent is ondertekend, is de vrijhandelsovereenkomst efficiënter geworden.

Ambassadeur Choi benadrukte dat het handelsvolume tussen de twee landen van 16.000 dollar in 1965 naar 7,2 miljard dollar in 2018 is gestegen, eraan toevoegend dat de export van Turkije naar Zuid-Korea vorig jaar 1,2 miljard dollar bedroeg, terwijl Zuid-Korea voor 6 miljard dollar aan goederen naar Turkije exporteerde.

Hij zei dat meer dan de helft van de geïmporteerde goederen uit Turkije bestaat uit reserveonderdelen in de automobielsector. “Hyundai produceert jaarlijks honderdduizenden auto’s en 90 procent [van de productie] wordt geëxporteerd naar Europa, wat bijdraagt ​​aan de Turkse economie.”

Hij zei dat het exportvolume van Turkije naar Zuid-Korea met 58,6 procent is gestegen in 2018. “Tijdens een bilaterale bijeenkomst in december 2017 waren de voorzitters van de twee landen het erover eens dat het huidige handelsvolume moet worden verhoogd naar 15 miljard dollar.”

Choi zei dat in 2018 meer dan 160.000 Zuid-Koreanen Turkije hebben bezocht en omgekeerd dat 30.000 is geworden. “We hopen dat het aantal Zuid-Koreanen dat Turkije bezoekt zal stijgen.”

Hij zei ook dat de belangstelling voor Turkse elektronicamerken zoals Beko groeit in Zuid-Korea.

Choi vertelde ook dat de Turkse investeringen in Zuid-Korea, waarvan hij zei dat ze rond de 100 miljoen dollar bedragen, moeten stijgen om te matchen aan Zuid-Koreaanse investeringen in Turkije van 2,9 miljard dollar.

De ambassadeur stelde dat de nadruk niet alleen moet liggen op de inspanningen om de handelskloof tussen de twee landen te dichten, maar ook op het bedenken van economische structuren die elkaar aanvullen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-02-2019

Feb 18, 2019
Loading posts...