<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 17, 2016

Turkije erg hartelijk ontvangen door Pakistan: broederlanden (fotogalerij)

Het is algemeen bekend dat de twee landen Pakistan en Turkije elkaar als broederlanden zien. Dat werd nogmaals benadrukt tijdens het staatsbezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aan Pakistan.

Onder meer de Turkse vicepremier Veysi Kaynak en ministers Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken), Berat Albayrak (Energie), Nihat Zeybekci (Economische Zaken) en de Turkse stafchef Hulusi Akar maakten donderdag deel uit van de enorme Turkse delegatie, die met meerdere Pakistaanse gestes te maken kreeg.

turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-6

Eenheid

De Turkse president riep tijdens zijn toespraak in het Pakistaanse parlement moslims op om een eenheid te vormen. “Terreurgroep Daesh (IS) is gecreëerd om tegen de islam te strijden. Daesh heeft niets te maken met de islam. Zij brengen de islam de grootste schade toe. Wie steunt Daesh? Het Westen steunt Daesh. We ontdekken steeds dat de wapens die Daesh-leden hebben, allemaal uit het Westen komen. We zien dit steeds. Tegen wie doen ze dit allemaal? Tegen de moslimwereld. Welke landen zijn verdeeld? Syrië, Irak, Libië, Afghanistan en soortgelijke landen. Wij Turken leveren een enorme strijd tegen Daesh”, zei Erdoğan.

turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-8

“De twee landen Turkije en Pakistan hebben het potentieel de wereld wakker te schudden en actie te ondernemen. Wij zullen hiervoor blijven strijden, ondanks alle risico’s”, sprak Erdoğan waarna een luid gejuich te horen was in het parlement.

turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-9

Steun

De vrouw van de Turkse president, Emine Erdoğan, sprak ook tijdens ceremonies waar steun van Turkse hulporganisaties Pakistanen hebben bereikt. “We vergeten nooit hoe Pakistanen ons altijd hebben bijgestaan, zelfs honderd jaar geleden. Deze broederschap voelen we in onze harten. Turkije heeft zijn broederland Pakistan ook altijd gesteund tijdens zware tijden zoals aardbevingen en overstromingen. Wij zijn vandaag bijvoorbeeld ook hier om de hoge sterfcijfers van Pakistaanse baby’s en kinderen te verlagen. Deze kinderen zijn de toekomst van Pakistan”, sprak de First Lady van Turkije.

turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-4

FETO

Pakistan vraagt aan personeel van 23 FETO-scholen (108 leraren) het land te verlaten. De FETO-leden moeten van de Pakistanen voor 20 november het land uit. FETO is in Turkije aangemerkt als terreurgroep vanwege een couppoging van de beweging. “Het ziet eruit dat FETO ook niet welkom is in Pakistan. Ik bedank de Pakistaanse regering”, aldus de Turkse president.

turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-7 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-14 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-15turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-10 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-11 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-5 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-13 turkije-erg-hartelijk-ontvangen-door-pakistan-broederlanden-fotogalerij-3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISLAMABAD | Gepubliceerd: 17-11-2016

Nov 17, 2016
Loading posts...