<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2017

Turkije tegen Europa: Wat is jullie probleem?

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu vraagt zich af wat het probleem is van de Europese Unie als het gaat om de toon die het aanslaat tegen Turkije.

“Als jullie problemen hebben met Turkije, moeten jullie dat openhartig tegen ons zeggen”, zei Çavuşoğlu zaterdag tijdens een congres in Antalya. “Zien we jullie als vijand? Nee. Hebben we iets verkeerds gedaan tegen jullie? Nee. Wat is jullie probleem, wat wil je dat er gebeurt?”

De Turkse minister gaf ook aan dat “Europese politici hun gezond verstand pas gebruiken nadat verkiezingen voorbij zijn”.

Europa kampt met problemen die het niet kan oplossen, zei Çavuşoğlu. “Problemen waarmee bevolkingsgroepen te maken hebben, kunnen niet worden opgelost. Ze blijven zwak in bestrijding ervan. Ze bezwijken onder populisme en handelen tegen hun waarden in. En dan zeggen ze tegen ons dat Turkije naar ‘de afgrond gaat’ [van koers veranderd]. Dat gebeurt juist daar vandaag de dag. Racisme, xenofobie, vijandigheid, islamofobie en haat nemen daar allemaal toe. Deze beginnen allemaal een toppunt te bereiken.”

Çavuşoğlu zei tot slot dat Turkije cruciaal blijft voor de toekomst en veiligheid van Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANTALYA | Gepubliceerd: 25-11-2017

Nov 25, 2017
Loading posts...