<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Aug 31, 2015

Turkije Europees kampioen blindenvoetbal

Het nationale blindenvoetbalteam van Turkije is Europees kampioen geworden tijdens de IBSA Blind Football European Championships in de Engelse stad Hereford.

Aan het EK blindenvoetbal, dat door volledig blinde of slechtziende voetballers met een black-out bril wordt gespeeld, deden 10 teams mee.

Turkije wist zich zaterdag voor de EK-finale te plaatsen na zeges op Polen en Italië en een gelijkspel tegen Duitsland in hun groep. Een verlies tegen Engeland zorgde ervoor dat Turkije als tweede de groep verliet. De Turken wonnen met 2-0 in de halve finale tegen Spanje. In de finale werd het 1-0 voor Turkije tegen Rusland.

De Turkse ploeg heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

“Wij kwamen met jonge spelers naar het kampioenschap,” zegt Abdullah Çetin, voorzitter van de Turkse Federatie Sporten voor Blinden. “We speelden voor de eerste keer een finale en hebben de titel weten te bemachtigen.”

Blindenvoetbal wordt gespeeld op een kleinere veld door vier blinde of niet (goed) ziende veldspelers en een ziende keeper. In de bal zitten belletjes waardoor de spelers op hun gehoor kunnen spelen en worden begeleid door coaches die de voetballers assisteren bij hun positiebepaling.

De Turkse ploeg zal op 6 september de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Nederland in Konya bijwonen.

 

© Turksemedia.nl | AA – ANKARA

Aug 31, 2015
Loading posts...