<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 14, 2020

Turkije Europese leider in stijging industriële productie

In Turkije is de seizoensgezuiverde industriële productie-index in juni met 17,6 procent toegenomen, het hoogste indexcijfer tussen alle Europese landen.

Dat verklaarde de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak vrijdag.

“De industriële productie-index steeg in juni met 17,6 procent waarmee Turkije op de eerste plaats op de Europese ranglijst staat. Het sterke economische herstel zal diegenen die pessimistische verwachtingen hebben over groeicijfers opnieuw teleurstellen”, schreef Albayrak op sociale media.

De Turkse technologie- en industrieminister Mustafa Varank benadrukte dat de Turkse economie na de klappen van de coronapandemie heel sterk herstelt en Turkije tot ‘s werelds top vijf best herstellende economieën behoort, zo “blijkt ook uit de sterke heropleving van de industriële productie”.

“Deze cijfers tonen aan dat ons macro-economisch beleid, waaronder een recordaantal van 859 financiële prikkels, tijdens de pandemie effectief was voor de reële sector”, aldus Varank. Dankzij de nieuwe investeringen ter waarde van 12,6 miljard dollar in juni worden naar verwachting 130.000 nieuwe banen gecreëerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-08-2020

Aug 14, 2020
Loading posts...