<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 18, 2020

Turkije feliciteert Turkse uitvinders coronavaccin Pfizer

Turkije heeft de twee uitvinders van het mogelijk succesvolle coronavaccin van BioNTech en Pfizer gefeliciteerd met hun wereldprestatie. De twee wetenschappers Uğur Şahin en Özlem Türeci zijn van Turkse komaf en de eigenaren van farmaceut BioNTech in Duitsland.

Woensdag was het de Turkse parlementsvoorzitter Mustafa Şentop die het Turks-Duitse echtpaar sprak en persoonlijk feliciteerde. “Hun succes is een bron van trots voor ons allemaal”, verklaarde de Turkse parlementsvoorzitter op sociale media. “Ik wens ze veel succes.”

De burgemeester van Istanbul, Ekrem Imamoğlu, feliciteerde het duo ook via een videogesprek.

Dinsdag was het de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca die het dreamteam sprak.

Zowel Şahin als Türeci zijn kinderen van Turkse immigranten. Ze trokken vorige week de aandacht van de wereld nadat hun bedrijf BioNTech, in samenwerking met de Amerikaanse farmagigant Pfizer, bekendmaakte dat hun covid-19-vaccin voor 90 procent succesvol was. Dat percentage is woensdag aangepast naar 95 procent.

Şahin is in 1965 in de zuidelijke Turkse provincie Iskenderun geboren. Hij verhuisde als vierjarige naar Duitsland. Zijn vrouw Özlem (53) is de dochter van een Turkse arts die vanuit Istanbul naar Duitsland emigreerde.

De wereld wacht nu op een vergunning voor noodgebruik van het vaccin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-11-2020

Nov 18, 2020
Loading posts...